Megérkezett a határozat a vetőmagok megsemmisítéséről

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tizenkét gazdálkodó kapott határozatot a földekbe került, génmódosított kukorica-vetőmag megsemmisítéséről – közölte a megyei kormányhivatal Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalának munkatársa hétfőn.

MNO
2011. 07. 18. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mátyás László közlése szerint a fertőzött terület egyelőre felmérés alatt áll, de az már biztos, hogy a szennyezés Nyírbátor környékén hat, Újfehértón négy, míg Fehérgyarmaton két gazdálkodót érint. Az érintettek átvették a határozatot, amelynek értelmében július 21-ig kell megsemmisíteniük a szennyezett vetőmagból kikelt kukoricát, valamint a 400 méteres, izolációs távolságon belül lévő hasonló növénytáblákat.

A szakember elmondta: a gazdálkodók a DKC 3511-es hibridkukoricát vetették el földjeikbe. A Vidékfejlesztési Minisztérium pénteki közleménye szerint Magyarországon eddig összesen 940 hektáron kellett a növényállományt megsemmisíteni és további 2500 hektáron is kitárcsázzák a vetést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.