Megérkezett a júliusi tél, még havazott is

Havazott a Lengyel-Tátrában, amelynek magasabb részein a hőmérséklet alig haladja meg a nulla Celsius-fokot – jelentette hétfőn a lengyel média.

MNO
2011. 07. 04. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lengyelország „téli fővárosa”, a magyar turisták körében is népszerű Zakopane mellett emelkedő 1987 méteres Kasprowy-csúcsot már néhány centiméteres hó borítja. A turistáknak tetszik a júliusi tél, egyesek palackokba gyűjtik a havat, hogy megmutathassák ismerőseiknek. Zakopanéban 7 fokra csökkent a hőmérséklet, melegedés csak néhány nap múlva várható.

A Lengyel-Tátrában nem számít rendkívülinek a havazás a nyári hónapokban. 1993 augusztusában a Kasprowyn 90 centiméteres hó esett. Július hónap egész Lengyelországban hideggel és zuhogó esővel köszöntött be, a hőmérséklet tízegynéhány fokra esett vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.