Meghalt egy 30 éves nő az ítéletidőben

Egy 30 éves nő életét követelték a Lengyelország nagy részén szerda délután végigsöprő heves viharok – adta hírül a lengyel média.

MNO
2011. 07. 21. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétgyermekes fiatalasszonyt az orkánerejű szél által felkapott háztető nyomta agyon, fivére pedig ugyanakkor megsérült a Varsótól keletre fekvő, mazóviai vajdaságbeli Kolodziazban. Varsóban egy férfit kórházba kellett szállítani, miután rádőlt egy fa a viharban. Az északkelet-lengyelországi warmia-mazúriai vajdaságban négyen sérültek meg. A rengeteg csapadék következtében veszélyesen megemelkedett a folyók szintje a dél-lengyelországi vajdaságokban. Folyamatban van a szerdai ítéletidő okozta hatalmas károk felmérése.

Az országos tűzoltó-parancsnokság közlése szerint a tűzoltóknak 3300 alkalommal kellett kivonulniuk, a vihar mintegy 200 épületet rongált meg. A varsói Okecie repülőteret szerdán 45 percre le kellett zárni. A villámcsapások több helyen tüzeket okoztak. Több ezer háztartásban csütörtökön sem volt áram. A meteorológusok csütörtökre újabb viharokat jósolnak, különösen az ország északnyugati részén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.