Meghalt egy nő a balatonfenyvesi strandon

Életét vesztette egy 60 év körüli nő vasárnap késő délután a balatonfenyvesi strand sekély vizében.

MNO
2011. 07. 17. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nőt a partra húzták, ahol előbb az elsősegély-szolgálatosok, majd a mentősök próbálták újraéleszteni, de hiába küzdöttek az életéért – értesült az MTI a helyi vízimentőktől.

Vasárnap a szokatlan déli szél sok feladatot adott a vízi rendőröknek. Több mint húsz esetben kellett a mély vízbe sodródó szörfözőket, vízibicikliseket, gumimatracosokat menteni – számolt be Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője. A nap nagy részében elsőfokú viharjelzés volt érvényben, ami azt jelenti, hogy 500 méternél beljebb nem szabadna úszni a parttól, ezt a szabályt azonban sok fürdőző figyelmen kívül hagyta a napos meleg időben.

A vízimentőknek egy horgászstégen rosszul lett, szívritmuszavaros férfit kellett partra szállítani és átadni a szárazföldi mentőszolgálatnak Balatonmáriafürdő partjainál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.