Meghibásodott a hajtómű, vissza kellett fordulnia a gépnek

Röviddel szingapúri felszállása után vissza kellett fordulnia hétfőn egy A380 típusú repülőgépnek a hajtómű meghibásodás miatt.

MNO
2011. 07. 26. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Singapore Airlines légitársaság szóvivője közölte, hogy a Hongkong felé tartó, 389 utast szállító gépen a négy hajtómű egyike erős rezgése miatt leállt. A meghibásodás okait még vizsgálják.

Nem ez volt azonban az első eset, hogy gond adódott az A380 repülőgéptípussal. Novemberben az ausztráliai Qantas légitársaság gépén tűz ütött ki a hajtóműben, de a sikeres kényszerleszállásnak köszönhetően senkinek sem esett baja. Júniusban egy hasonló típusú gép indult Hongkongból, és ennek is vissza kellett térnie a repülőtérre a futómű meghibásodása miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.