Megnevezték őket, de nem tagjai az akciószövetségnek

A Liga Szakszervezetek (Liga) jelenleg nem tartozik a szakszervezeti konföderációk tüntetéssorozatra készülő <a href="http://www.mno.hu/portal/794291" target="_blank"><strong>akciószövetségébe</strong></a>, és nem voltak a szövetség közös kiáltványának elfogadói között – közölte a Liga pénteken, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) előző esti közleményére reagálva. Hasonlóan nyilatkozott a Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének elnöke is.

MNO
2011. 07. 01. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VDSZ csütörtökön arról tájékoztatott, hogy akcióegység alakult hat konföderáció – köztük a Liga – mintegy ötven szakszervezetének részvételével, és az érdekképviseletek megállapodtak abban, hogy szeptember 29-től különféle akciókat, valamint sztrájk- és demonstrációsorozatot indítanak, ha a kormány nem egyeztet velük a munka világát érintő változtatásokról. Elfogadtak egy közös kiáltványt is, amelyben tiltakoznak az alkotmányos jogok csorbítása és a visszamenőleges hatályú jogalkotás ellen.

A Liga pénteken azt közölte, hogy „nem tagja az úgynevezett akciószövetségnek” és nem fogadott el közös kiáltványt. Közleményében a Liga hangsúlyozza, hogy részt vesz a kormány által július 4-re összehívott tárgyaláson, „és bármiféle következő akciót annak eredményességétől tesz függővé”.

Hasonlóan nyilatkozott Kozek Adolfné, a Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének elnöke is, aki pénteki közleményében úgy fogalmazott, hogy elképedve olvasta és tiltakozik az ellen, hogy „egy szakszervezeti tisztségviselők részére meghirdetett összejövetelen való részvétel alapján az ott helyben elérni kívánt akcióegység részeseként nevezték meg” őket. Mint írja, ehhez sem a maga, sem a szakszervezetük nevében nem járult, járulhatott hozzá. Hozzátette: az összefogás gondolatával egyetértett, de közölte fenntartásait is, valamint a kormánnyal folytatott július 4-i megbeszélés eredményének megvárását javasolta.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.