Megnyitja kapuit az Agora

Csaknem hatvan civil szervezetnek, művészeti iskoláknak, táncegyütteseknek, színtársulatoknak és a Vaszary Képtárnak is otthont ad Kaposváron az uniós támogatással elkészült Agora, mely augusztus 12-én egy nagyszabású Rippl-Rónai-kiállítással nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

MNO
2011. 07. 18. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Gáborné, a központ igazgatója a kivitelezés utolsó szakaszában tartott hétfői sajtóbejáráson hangsúlyozta: a korábbi, vonzerejét vesztett művelődési ház nemcsak megjelenésében újult meg látványosan, hanem technikai felszereltségében és funkcióját tekintve is megfelel a kor követelményeinek.

Az országban elsőként elkészült Agorában szeptembertől a korábbinál sokkal szélesebb körű szolgáltatásokkal és programokkal várják a kaposváriakat és a környéki kistérség lakosságát – közölte az igazgató.

Tóth István, Kaposvár fideszes alpolgármesterének tájékoztatása szerint a beruházás összesen 2,2 milliárd forintból valósult meg, melyből 1,2 milliárd az állami és az uniós támogatás. Az épület műszaki átadása megtörtént, az augusztus 12-én megnyíló kiállítással elkezdődhet a kulturális központ birtokba vétele – tette hozzá.

Az 5300 négyzetméter alapterületű kulturális központban 500 négyzetméternyi kiállítótér és egy 400 nézőt befogadó színházterem is helyet kapott. A homlokzatot hőszigetelt üvegszerkezet alkotja, az épület fűtését korszerű kazánok és napkollektorok biztosítják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.