Megnyugtatóan rendezik a körülményeket

A közszolgálati életpálya rangja a jövőben minden kétséget kizáróan emelkedni fog – hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem civil hallgatóinak szombati budapesti diplomaosztó ünnepségén.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797495" target="_blank"><strong>• Behívhatnak minden 18 és 40 év közötti férfit</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796086" target="_blank"><strong>• Így egységesítenék az életpályákat</strong></a>

MNO
2011. 07. 16. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető azt mondta: a jövő januárban hatályba lépő közszolgálati, s benne a katonai életpályamodell méltóképpen és megnyugtató módon, stabilan és kiszámíthatóan rendezi mindazok anyagi és egyéb körülményeit, akik a nemzet szolgálatára vállalkoznak. A közszolgálat célja és értelme minden ott dolgozó számára az lesz, hogy szolgáljon, megtegye, amit kell, és akkor, amikor kell, szolgája az „egy és oszthatatlan magyar nemzetet és a hazát” – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

A most végzett hallgatókhoz szólva Hende Csaba azt mondta: nehéz feladat vár rájuk, amit az elmúlt időszak eseményei is bizonyítanak. A világpiac mozgása, a különösen pusztító természeti és ipari katasztrófák, az „arab tavasz jelenségsorozata” hónapról hónapra és hétről hétre átírták biztonságpolitikai helyzetünk jó néhány vonatkozását – mutatott rá a miniszter. A hon védelme olyan rendszer, amelyben mindenkinek megvan a feladata és szerepe, és becsülettel és emberséggel kell szolgálni – húzta alá a végzettek felé vonatkozó elvárásként a tárcavezető.

Hende Csaba megemlítette, hogy az utóbbi egy évben megkezdődött az intézmény átalakítása, és ebben a legfontosabb szempont megfogalmazása szerint az volt, hogy az értékek nyerjék vissza megbecsülésüket, de úgy, hogy közben egyetlen érték se vesszen el. Hangsúlyozta: az egyetem új vezetésének köszönhetően sikerült megteremteni a változás és a szükséges stabilitás egyensúlyát.

Padányi József mérnök ezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem megbízott rektora azt mondta, az idei tanév végzősei közül 11-en felsőfokú vezetőképzésben, 662-en pedig mesterképzésben vettek részt. Az egyetem 2010–2011-es tanévének kibocsájtó ünnepségén a 622 sikeres vizsgát tett hallgató közül 285 katona, tűzoltó, katasztrófavédelmi tisztjelölt és civil vehette át az alap- és mester-, valamint a felsőfokú vezetőképzésben szerzett oklevelét. A honvéd és más tisztjelöltek augusztus 17-én, a belső avatási ünnepségen vehetik át oklevelüket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.