Megsértődött Cristiano Ronaldo

A portugál Correio da Manhá a spanyol El País egyik interjújából értesült arról, hogy a portugál rendőrség két éve lefoglalta Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál csatárának épülő házát a spanyol határhoz közeli Peneda-Geres nemzeti parkjában, Északnyugat-Portugáliában.

2011. 07. 25. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ház tervezője Eduardo Souto Moura – akinek idén az építészeti Nobel-díjnak számító Pritzker-díjat ítélték oda – a spanyol El Paísnak adott interjúban mondta el, hogy járt Ronaldóval és a házával. Mivel természetvédelmi területen akart építkezni – az eladó nem árulta el a világ egyik legjobb focistájának, hogy védett fákat is ki kellene vágni fényűző házához –, ezért a hatóságok leállították az építkezést, sőt le is foglalták az épülő házat, amikor Ronaldo a Real Madridhoz került. Souto Moura ugyan felajánlotta neki, hogy újat tervez neki ingyen, de a csatár megsértődött, és még mérlegeli, hogyan dönt. Ronaldo már négymillió eurót költött a tervekre és az előkészületekre, a terveket jóvá is hagyták. A sors különös fintora, hogy az eljárást megindító ügyész éppen a tervező testvérbátyja lenne, aki hadat üzent a védett fák irtóinak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.