Megszállták Horvátországot

Minden eddiginél több turista érkezett Horvátországba az elmúlt hétvégén az idei esztendőt figyelembe véve. A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint péntektől vasárnap éjfélig összesen 1 367 000 utas lépte át a horvát határokat.

MNO
2011. 07. 25. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Horvátországba érkezők számának megugrása a tavaly júliusi utolsó hétvége adataihoz viszonyítva is jelentős: 53 ezerrel több vendég érkezett most, mint akkor.

A horvát határrendőrség adatait ismertetve a Hina hírügynökség beszámolója szerint a hétvégén 1 149 000 külföldi és 218 ezer horvát állampolgár lépte át a határt, és összesen 390 ezer gépjármű gördült be Horvátországba. Ezzel egy időben, tehát a hétvégén, összesen 1 246 000 utas hagyta el az országot.

A legtöbb dolguk szombaton volt a horvát határrendészeknek: összesen 561 000 belépő úti okmányát kezelték, és 160 ezer gépkocsit ellenőriztek. Pénteken 413 ezer, vasárnap pedig további 393 ezer turista érkezett déli szomszédunkhoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.