Megszűnt a levéltár főigazgatójának megbízatása

Távozott posztjáról Reisz T. Csaba, a Magyar Országos Levéltár tavaly év elején kinevezett főigazgatója. A vezetői teendőket egyelőre Mikó Zsuzsanna megbízott főigazgató-helyettes látja el – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közzétett híradásból.

MNO
2011. 07. 05. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, Reisz T. Csaba főigazgatói megbízatása Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezésére, a magyar levéltárügy szervezeti és szakmai megújítása érdekében és elősegítésére június 30-án közös megegyezéssel szűnt meg.

A miniszter a főigazgató eddigi szakmai tevékenységének elismeréséül számára címzetes főigazgató címet adományozott. Reisz T. Csaba levéltárosi, történészi, jogászi, oktatói és vezetői tapasztalatait a továbbiakban is a Magyar Országos Levéltárban hasznosítja, ahol egy új szervezeti egység, az oktatási és közművelődési főosztály vezetését bízták rá. Réthelyi Miklós a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig Mikó Zsuzsanna megbízott főigazgató-helyettest bízta meg a főigazgatói teendők ellátásával.

Reisz T. Csaba 1997–2001 között, majd 2003-tól dolgozik a Magyar Országos Levéltárban, 2003-tól 2009 végéig főigazgató-helyettes volt, a főigazgatói posztot, amelyet pályázat útján nyert el, 2010. január 1-jétől töltötte be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.