Megtette a feljelentést a polgármester + Képriport

Bűncselekmény gyanúja miatt Juhász Oszkár, Gyöngyöspata vasárnap megválasztott jobbikos polgármestere feljelentette a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Balázs Józsefet.

MNO
2011. 07. 21. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Oszkár azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban tett feljelentést csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen, amely közte és Balázs József között zajlott a múlt héten. A felvételen egyebek mellett az hallható – a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között –, hogy „forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt.”

A polgármester csütörtöki, budapesti tájékoztatóján a fideszes politikus szavait úgy értékelte: Balázs József valójában Gyöngyöspatát fenyegette meg. Mondatai „nemcsak hogy megengedhetetlenek egy demokratikus társadalomban, hanem állampárti időket felelevenítő módon fenyegetést, hátrányos megkülönböztetést, háttérbe szorítást és diszkriminációt” jelentenek a település lakóinak – idézett a feljelentésből Juhász Oszkár. Hozzátette, „a helyzetet tovább súlyosbítja”, hogy Balázs József nemcsak parlamenti képviselő, hanem az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsnak is a tagja, államháztartásért felelős miniszteri képviselő, vagyis ő valóban „egy szavazat a pályázatok elbírálásánál”.

Juhász Oszkár beszámolója szerint Balázs József egyik barátja szerdán burkoltan megfenyegette egy munkatársát, és azt helyezte kilátásba, hogy ha folytatják a nyilvánosság előtti közléseket, akkor annak „rossz vége lesz”.

A sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azt mondta: nem fogadják el a Fidesznek az ügyben tett, szerintük „cinikus, arrogáns, nagyképű és semmitmondó nyilatkozatait”, és várják, hogy Balázs József személyesen reagáljon a történtekre. A Jobbik már kedden lemondásra szólította fel Balázs Józsefet. Az ügyet Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese aznap közleményben úgy kommentálta, hogy „nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek”.

Balázs József még hétfőn az MTI-nek nyilatkozva visszautasította, hogy megfenyegette volna Juhász Oszkárt. Kifejtette: az elmúlt napokban Juhász a Jobbik polgármesterjelöltjeként felhívta őt, és arra kérte, hogy vegyen részt a választási kampánygyűlésén. Erre – mint felidézte – nemmel válaszolt, emlékeztetve a jobbikos indulót, hogy a Fidesznek nincs polgármesterjelöltje a településen. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy az időközi választás után országgyűlési képviselőként azzal kíván együtt dolgozni, akinek bizalmat szavaznak a gyöngyöspataiak. Fenyegetés nem történt – jelentette ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.