Megújul a csatornarendszer Füzesgyarmaton

Több mint kétmilliárd forintért szennyvízcsatorna-hálózatot építenek a Békés megyei Füzesgyarmaton, valamint felújítják és bővítik a meglévő tisztítótelepet is – közölte a város polgármestere szerdán.

MNO
2011. 07. 06. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bere Károly (Fidesz), a hatezer lakosú észak-békési település vezetője elmondta: az önkormányzat pályázat útján nyert el majdnem 1,871 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást az uniós alapoktól. A több mint 330 millió forintos önrészt a víziközmű-társulás segítségével biztosítják, de számítanak a Belügyminisztérium által kezelt önerő alapra is. A projekt befejezése után gyakorlatilag százszázalékos lesz a szennyvízelvezetés aránya.

Az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki a csatornahálózat és a szennyvíztisztító megépítésére. A tervek szerint idén ősszel kezdődhetnek meg az építkezések, és várhatóan 2013-ban fejeződhetnek be. A kivitelezés során 36 kilométer hosszan fektetnek le szennyvízcsatornát, és majdnem kétezer háztartás csatlakozhat rá a rendszerre – tette hozzá a polgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.