Megvédte címét a feleségcipelő + Kép

Immár harmadszor lett első a Miettinen–Haapanen finn pár a feleségcipelő világbajnokságon, amelyet tizenhatodik alkalommal rendeztek meg a finnországi Sonkajarviban.

MNO
2011. 07. 04. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győztesek a 253,5 méteres távot egy perc 73 századmásodperc alatt teljesítették 30 Celsius-fokos melegben 6500 néző előtt.

A hétvégi versenyen 47 pár vett részt 10 országból, a hagyományos északi államokon kívül az Egyesült Államokból, Oroszországból és Izraelből is érkeztek résztvevők. A győztesek az előző évhez képes új – úgynevezett észt – technikát alkalmaztak: Taisto Miettinen párja, Kristiina lábszárát a férfi nyakán összekulcsolva, fejjel lefelé lógott Taisto hátán. A finnek 79 századmásodperccel előzték meg nagy ellenfelüket, az észt Alar Voogla és Kristi Viltrop párost. A harmadik helyet egy litván pár szerezte meg. A címvédő Miettinen 46 éves ügyvéd, aki 13. alkalommal indult a bajnokságon.

A Helsinkitől 500 kilométerre északra fekvő Sonkajarvi állandó helyszíne a viadalnak. Helyi szájhagyomány szerint a verseny eredete az 1800-as évekbe nyúlik vissza, amikor a faluban nemcsak élelmiszert raboltak, hanem asszonyokat is.



(Fotó: ninemsn.com.au)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.