Mesterházy őrültekről és a pártot gyógyító csodaszerről írt

Az MSZP elnöke szerint megújulás nélkül nem lesz MSZP és nem lesz kormányképes ellenzék a Fidesszel szemben. Mesterházy Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott, saját honlapján is közzétett írásában azt hangsúlyozta: az MSZP-ben mindenki megújulást akar, annak szükségessége ma már „evidencia”.

MNO
2011. 07. 03. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztetett arra, hogy az MSZP a 2000-es években még több mint kétmillió választó bizalmát élvezte, tavaly azonban már csak egymillió voksot szerzett. Nincs olyan őrült, aki azt szeretné, hogy a dolgok maradjanak most már mindig így – fűzte hozzá. Mesterházy Attila szerint rengeteg fontos feladat áll még az MSZP előtt, mindenekelőtt az, hogy tisztába jöjjenek saját óriási felelősségükkel a „gátlástalan, koncepciós perektől sem visszariadó hatalommal szemben”.

Az MSZP-ben nemrég lezárult pártszavazás részvételére utalva azt írta: 2008-ban a 33 ezer párttag közül majdnem 15 ezren voksoltak, míg most a 31 ezer párttag közül több mint 9 ezren vettek részt. Megismételte korábbi bejelentését, amely szerint bár a párt alapszabálya szerint a mostani voksolás nem volt sem érvényes, sem pedig eredményes, arra kérte az alapszabály-szerkesztő bizottságot, hogy a 7 ezer párttag által támogatott témakörökben terjesszenek elő módosító javaslatokat a november 12–13-i kongresszus számára. Közölte, zajlik az új program készítése, ez azonban időbe telik. A programtanács dokumentumának vitája most kezdődik, a szakpolitikai program munkálatainak eredményei pedig ősszel kerülnek a párttagok és a széles közvélemény elé.

Mint írta, az alapszabály módosításával kapcsolatos javaslatokról még ebben a hónapban elindul a vita az MSZP-ben: július 15-ig minden alapszervezet megkapja az alapszabály módosítására vonatkozó első javaslatokat. Ezek szeptemberben újabbakkal egészülnek ki a most megalakított három új munkacsoport munkája nyomán, amelyek a párt gazdálkodásával, szervezeti struktúrájával, valamint etikai és teljesítménymérési elveivel foglalkoznak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.