Miért kellett szitává lőni egy 74 éves művészt?

Eddig senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért lőtték szitává a közép-amerikai Guatemala fővárosában a 74 éves argentin énekes-dalszerzőt, Facundo Cabralt. Egyelőre csak az bizonyos, hogy a tettesek kifejezetten a repülőtérre tartó művésszel akartak végezni, aki következő fellépésének helyszínére utazott volna.

2011. 07. 09. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álvaro Colom elnök személyesen fejezte ki részvétét Cristina Fernández de Kirchner argentin államfőnek. Cabral ezen a héten két helyen lépett fel Guatemalában, és helyi idő szerint reggel fél hat körül keveredett konfliktusba egy bűnözői csoporttal a város központjában, amelynek tagjai nem sokkal később végeztek vele egy tűzoltólaktanya közelében.

Az argentin lapértesülések szerint Colom elmondta az argentin elnöknőnek, hogy az eddigi adatok alapján biztosan kijelentheti, a merénylők készültek a művész kivégzésére. A Facebookon már terjed a felhívás, hogy tüntessenek a népszerű művész meggyilkolása ellen.

(clarin.com, lanacion.com.ar, lahora.com.gt, prensalibre.com, elperiodico.com.gt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.