Milliók utaztak a föld alatt

Egyre többen utaznak a Londont Párizzsal összekötő tengeralatti vasútvonalon: a járatokat üzemeltető Eurostar szerdai közlése szerint az idei első félévben 4,7 millióan váltottak jegyet erre a szakaszra, három százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

MNO
2011. 07. 20. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság bevétele négy százalékkal 421 millió fontra, azaz 478 millió euróra emelkedett ebben az időszakban. Figyelemre méltónak tartotta az eredmények értékelésekor a cég vezetése, hogy a forgalom úgy bővült, hogy egy évvel korábban kimagasló növekedést értek el az izlandi vulkánkitörés miatt, amikor tavaly tavasszal napokig nem lehetett repülővel közlekedni, és a szokásosnál sokkal többen vették igénybe a vasutat. A Csalagútban jelenleg csak az Eurostat közlekedtet vonatokat, de 2013-tól beszáll a német Deutsche Bahn is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.