Minden csepp halászlé elfogyott

A délelőtti eső ellenére kora délután benépesült szombaton a tiszacsegei Tisza-part: a halászléfesztivál programjait több mint hatezren keresték fel – tudatta Nagy Sándor főszervező.

MNO
2011. 07. 02. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadtéri üstökben főtt háromezer adag hagyományos és korhely halászlé mind elfogyott, s olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a halászcsárdából kellett utánpótlást biztosítani – tette hozzá. A tiszacsegei abban különbözik a legtöbb hazai halászléfesztiváltól, hogy itt nem a résztvevők főznek és versengenek egymással, hanem a csárda méltán híres, egyedi titkos recept alapján készülő halászlevét kívánják megismertetni és népszerűsíteni a vendégekkel évről évre nagyobb érdeklődés mellett – magyarázta Nagy Sándor.

A csegei fesztivál egyébként egyfajta családi programsorozat, szombaton rengeteg gyerek volt ott a Tisza-parton – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Gyerekek hada vette körül a lufihajtogató bohócot, de az arcfestő sátornál is folyamatos volt a sorban állás.

A legkisebbek játszóháza mellett az idősebbeket dalárdákkal, sörsátorral, néptáncegyüttesekkel várták, este pedig Nótár Mary és Király L. Norbert műsorának tapsolhatnak a Tisza partján. Különleges élménynek ígérkezik a sárkánylányok Kelta éjszaka című tűztánca.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.