Mindenki megdöbbent a kivonat láttán

Egy bankautomatánál felejtett készpénzfelvételi bizonylat fotója járta be az internetet. A cetli szerint tulajdonosa – akinek kilétét találgatások övezik – 400 dolláros pénzfelvétele után is még százmillió dolláros egyenleggel rendelkezik.

MNO
2011. 07. 03. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kivonat alapján az igen tehetős illető 400 dollárt vett fel a gépből, és további 2 dollár 75 centtel fogyott bankbetétjéről pénze, mivel ennyi volt a pénzfelvétel bankomathasználati díja. A 80 ezer forintnyi kivét azonban cseppnyi sem volt a tengerben, mivel a cetli tanúsága szerint az illetőnek maradt még 99 millió 864 ezer 731 dollárja és 94 centje. A kivonat találgatást indított el arról, hogy ugyan ki lehet a dúsgazdag.

A tippek toplistájának élére egy 53 éves amerikai milliárdos, David Tepper került, aki hírhedten nem túl takarékos. Tavaly 43,5 millió dollárért (870 millió forintért) vett egy palotát felettébb puccos környéken, majd leromboltatta, hogy még nagyobbat és fényűzőbbet építtessen a helyére. Tepper vagyonát 5 milliárd dollárra becsülik, az amerikai Forbes magazin a világ 208. leggazdagabbjának sorolta be legutóbbi lajstromán. A férfi azonban tagadja, hogy az ő számlájáról lenne szól. „Még a hidegvízre valót se kamatozná ez a pénz, ha ilyen megtakarítási számlán tartanám. A kivét időpontjában egyébként is vakáción voltam, nem pedig New Yorkban, így ha enyém lenne is a kivonat, nagyon erős szélnek kellett volna fújnia” – idézte a The Daily Telegraph című brit Teppert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.