Most sem tudott nyerni a házigazda

Eddig nagy csalódást okozott az argentin labdarúgó-válogatott a saját rendezésű Copa Américán, Messiék a Bolívia elleni 1-1 után most gól nélküli döntetlenre végeztek Kolumbiával. Ráadásul a vendégek előtt jóval több és veszélyesebb helyzet adódott, ám ezekkel ők sem tudtak élni. Továbbra is kiábrándító tehát a dél-amerikai kontinensbajnokság gólátlaga.

Pintér Patrick
2011. 07. 07. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína mindenképpen javítani szeretett volna a nyitómérkőzésen elkövetett baki után, ám hiába, a nagy akarásnak majdnem nyögés lett a vége. Amíg ugyanis a házigazda csupán kósza helyzetecskékkel okozott némi zavart a kolumbiai kapu előtt, addig a sárga-kékek több, komolyabb lehetőséget is kialakítottak: Ramos például könnyedén gólt lőhetett volna, ha egy bal oldali beadást nem pöckölt estében a kapu fölé, majd Moreno lőtt az üres kapu mellé, miután Ramos már elvitte a labdát a kapus mellett, ám Burdisso „megállította”. Az első meccsen bűn rosszul futballozó Lavezzi most jóvá tehette volna korábbi hibáit, de hiába kapott remek labdát Messitől, ziccerben a kapusba lőtt.

A második félidőben már kevesebb helyzet adódott a kolumbiaiak előtt, igaz, az argentinok továbbra sem villogtak, Messi például úgy a kapu fölé-mellé bombázott egy szabadrúgást, hogy olyanra még az NB III-ban is csak legyintenének. A vendégek legnagyobb lehetősége Armero előtt adódott, de életerős lökete a bal alsó kapufa mellett hagyta el a játékteret. A döntetlennel Kolumbia már szinte biztosan továbbjutott, Argentínának pedig feltétlenül le kell győznie majd Costa Ricát, hogy ott lehessen a legjobb nyolc között.

ARGENTÍNA–KOLUMBIA 0-0

Santa Fé, Cementerio de los Elefantes, 47 ezer néző. Vezette: Sálvio (brazil).
Argentína: Romero – Zabaleta, Burdisso, G. Milito, Zanetti – Banega (Higuaín, 72.), Mascherano, Cambiasso (Gago, 61.) – Lavezzi (Agüero, 61.), Messi, Tévez. Szövetségi kapitány: Sergio Batista.
Kolumbia: Martínez – Zúniga, Perea, Yepes, Armero – Sánchez, Guarín, Ramos (Soto, 89.), Aguilar, Moreno (Mosquera, 91.) – Falcao (Gutiérrez, 87.). Szövetségi kapitány: Hernán Gómez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.