Motort vált a Williams-istálló

A Forma–1-es Williams-istálló hétfőn bejelentette, hogy a következő két évben a Renault motorjait és vázait használja majd.

MNO
2011. 07. 04. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat közleményében jelezte, jövőre és 2013-ban ugyanaz az erőforrás hajtja majd autóikat, mint a jelenleg világbajnoki címvédő Red Bull versenygépeit, s lehetséges, hogy a francia gyártóval való együttműködésük 2014-ben is folytatódik, amikor 1600 köbcentiméteres, V6-os turbómotorokra kell áttérniük a Forma–1-ben szereplő csapatoknak. Ez a megállapodás azt is jelenti, hogy a Renault a következő szezonban már négy istállóval, a Red Bull-lal, a Renault-val, a Team Lotusszal és a Williamsszel is együttműködik majd.

A Williams csapat 1989 és 1999 között már használta a Renault motorjait, s ebben az időszakban a Forma–1-ben négy egyéni és öt konstruktőri vb-címet nyert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.