Nagy várakozás előzi meg Orbán Viktor előadását

Orbán Viktort Tusnádfürdőre várják, Traian Basescu jelenlétére azonban egyelőre nem számítanak a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szombati zárónapján. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/798828" target="_blank">• A „magyar kártyáról” is szó lesz a bálványosi szabadegyetemen</a></strong>

MNO
2011. 07. 22. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt az MTI érdeklődésére mondta pénteken Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke, a tábor egyik alapítója és szervezője. Tusnádfürdőn nagy várakozás előzi meg Orbán Viktor miniszterelnök szombati előadását. A kormányfő Tőkés Lászlóval, az Európai Parlament alelnökével együtt szerepel a tábor hallgatósága előtt. Az Összenő, ami összetartozik – Magyar nemzetegyesítés a XXI. század Európájában című panelbeszélgetést Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára moderálja.

Tusványos szervezői az idén nem számítanak arra, hogy Traian Basescu román elnök is ellátogat a táborba. Toró T. Tibor az MTI kérdésére elmondta: az idei táborban elsősorban a magyar nemzetpolitika kérdései kerültek a középpontba. Ennek ellenére a program szervezése közben sokszor egyeztettek az államfő hivatalával. Az egyeztetések során világossá vált a szervezők számára: Basescu elfoglaltságai nem teszik lehetővé, hogy ellátogasson a táborba, ezért már meghívót sem küldtek számára.

A szervezőknek péntek délelőtt még nem volt tudomásuk arról, hogy Orbán Viktor erdélyi tartózkodása során találkozik-e valamely más helyszínen a román államfővel vagy Emil Boc kormányfővel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.