Nazarbajev újra munkában

Újra munkába állt csütörtökön a 71 éves kazah elnök, aki meg nem erősített német sajtóértesülések szerint prosztataműtéten esett át Hamburgban.

MNO
2011. 07. 21. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy asztanai elnöki szóvivő közölte, hogy Nazarbajev a fővárosban munkaülést tartott az ország miniszterelnökével. A szóvivő nem tett említést a műtétről, amelyről kazah vagy német hivatalos források sem szóltak. Az elnökség honlapja július 11-én azt közölte, hogy a politikus rövid szabadságát tölti.

Nazarbajev még tagja volt a Szovjetunió Kommunista Pártja utolsó politikai bizottságának, és 1989-ben, két évvel a függetlenség elnyerése előtt választották meg a köztársaság élére. Kazahsztánnak azóta sem volt más vezetője. Idén áprilisban ismét nagyarányú győzelmet aratott az elnökválasztáson.

A biztos utód hiányát tartják a befektetők a legnagyobb belpolitikai kockázatnak a stabilitás szempontjából. Kazahsztán Közép-Ázsia legerősebb gazdasága, a külföldi befektetések összege több mint 120 milliárd dollár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.