Nem erre az adatra számítottak

A várt növekedés helyett csökkent a tartós iparcikkekre adott megrendelések értéke az Egyesült Államokban júniusban. A megrendelések három hónapon belül másodszor csökkentek.

MNO
2011. 07. 27. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán ismertetett adatai szerint a megrendelések 2,1 százalékkal, szezonálisan kiigazítva 191,98 milliárd dollárra estek májushoz képest, amikor 1,9 százalékkal nőttek az előző hónaphoz viszonyítva. Elemzők 0,4 százalékos növekedést vártak júniusra.

A legnagyobb visszaesés a szállítóeszközök esetében következett be a három évnél hosszabb élettartamú árucikkek csoportjában. A nagy ingadozásokat mutató szállítóeszközök nélkül számolva is csak szerényen, 0,1 százalékkal nőttek a megrendelések a májusi 0,7 százalékos emelkedés után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.