Nem mozdul az út közepén álló mentőhelikopter, félpályás útzár

Meghibásodott egy mentőhelikopter, amely egy sérült ellátása után nem tudott felszállni a 8111-es számú útról; a légi jármű személyzete hétfőn, a déli órákban egy biciklizés közben megsérült gyermekhez érkezett. A Tabajd és Vál között fejsérülést szenvedett fiút nem kellett kórházba szállítani. A helikopter műszaki mentésének idejére félpályás útzár van érvényben az érintett szakaszon – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 04. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiú balesetéről a bicskei rendőrkapitányságra érkezett bejelentés – tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elsődleges adatok szerint a Vál irányába kerekező 15 éves fiú eddig tisztázatlan körülmények között leesett a kerékpárjáról, és beverte a fejét, elvesztette az eszméletét. Budapestről mentőhelikopter érkezett hozzá, a mentőknek a helyszínen sikerült ellátniuk a fiút, és mint kiderült, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, ezért nem kellett kórházba vinni.

A fiú ellátását követően a mentőhelikopter – amely az úton landolt – fel akart szállni, ez azonban nem sikerült, mert a gép meghibásodott, így jelenleg is elfoglalja az út egy részét. A szerelők már elindultak Budapestről, hogy elhárítsák a hibát. A 8111-es úton félpályás útzár van, a rendőrök váltakozó irányból engedik a forgalmat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.