Nem szükséges a Malévnek új repülőgépet bérelnie

Az elmúlt napokban a Malév és a Boeing repülőgépgyártó vállalat szakemberei végrehajtották a június 25-én megsérült B737-800-as repülőgép műszaki átvizsgálását – közölte a magyar légitársaság hétfőn az MTI-vel, hozzátéve, hogy a gazdasági számítások nem indokolnak repülőgépbérlést. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793380" target="_blank"><strong>• Vizsgálat indult a megsérült Malév-géppel kapcsolatban</strong></a>

MNO
2011. 07. 04. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heraklionban június 25-én leszállt és megsérült Boeing 737-800-as repülőgép átvizsgálását az elmúlt napokban a Malév és a Boeing repülőgépgyártó vállalat szakemberei végrehajtották. A műszaki vizsgálat során a Boeing képviselői felmérték a repülőgép sérüléseit, amely alapján meghatározzák a javítás technológiáját.

A repülőgépgyártó szakvéleményének birtokában a Malév felméri a javítás várható költségét, amely alapján dönteni tud a további lépéseket illetően. A magyar nemzeti légitársaság ugyancsak az elmúlt napokban megvizsgálta, hogyan tudja a hiányzó gépet kiváltani. A gazdasági számítások nem indokolnak repülőgépbérlést, ugyanis az előzetesen tervezett menetrendet a jelenlegi flottával is teljesíteni tudja a légitársaság, némi átszervezést követően – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.