Nem voltunk partiban az oroszokkal

A magyar válogatott 3–1-re kikapott a címvédő oroszoktól a kínai Ningpóban (Ningbo) zajló sakk-csapatvilágbajnokság második fordulójában hétfőn.

MNO
2011. 07. 18. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Almási Zoltán és Polgár Judit elvesztette partiját, Lékó Péter és Balogh Csaba remizett. A magyarok kedden Azerbajdzsán legjobbjaival mérkőznek.

Eredmény: 2. forduló: Oroszország–Magyarország 3–1

Szergej Karjakin (2788 Élő-pont)–Lékó Péter (2717) döntetlen
Almási Zoltán (2726)–Alekszandr Griscsuk (2746) 0–1
Jan Nyepomnjacsij (2711)–Polgár Judit (2699) 1–0
Balogh Csaba (2643)–Nyikita Vitjugov (2733) döntetlen

A magyarok – a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően – 2001 óta először vehetnek részt ismét a rangos csapatversenyen. Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el. Csütörtökig öt fordulóra kerül sor, majd a pihenőnap után július 23. és 26. között lesz a következő négy játéknap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.