Nemzetközivé vált a gyerektábor

Nyolcadik alkalommal szervez tábort hátrányos helyzetű gyerekeknek két nagykanizsai civil szervezet, amelyek az idén horvátországi fiatalokat is vendégül látnak.

MNO
2011. 07. 19. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tábort vezető Budavölgyi Kálmán az MTI-t kedden arról tájékoztatta, hogy az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábort a Nagykanizsai Civil Kerekasztal és a Zemplén Ifjúsági Egyesület működteti a gyermekszegénység problémájának megoldására. Egy általuk kidolgozott finanszírozási módszer segítségével – térségi támogatók bevonásával –, állami forrás nélkül szervezik a július 22-én induló programot.

A tábor központi helyszíne Zalamerenye, ahol az elmúlt években is a kultúrház adott helyet a gyerekeknek, s innen indulnak a különféle zalakarosi és keszthelyi programokra. A résztvevők kutyás bemutatón, könnyűzenei koncerten, hajókiránduláson, kézműves-, sport- és rekreációs foglalkozásokon szerepelnek.

A nagykanizsai civilek gyermektábora az idén először nemzetközivé válik, mivel a húsz résztvevő között két horvátországi fiatal is lesz. A Fiuméból (Rijekából) érkező diákok a civil kerekasztal partnerszervezete, a Baross Magyar Kultúrkör jóvoltából érkeznek Magyarországra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.