Névtelenül kapott egy vagyont a vöröskereszt

Egy egész vagyont, 135 ezer eurót (36,1 millió forintot) hagyott egy dán adakozó a vöröskereszt egy használt ruhákat gyűjtő konténerében.

MNO
2011. 07. 21. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A vöröskeresztnek egy anonim adományozótól. Több mint negyven év gyűjtésének eredménye” – állt kézírással a pénzt tartalmazó tíz boríték egyikén. Az írás alapján valószínűleg egy meglehetősen előrehaladott korú személyről van szó. A vöröskereszt munkatársai Jyderup városban a ruhákat tartalmazó zsákok kicsomagolásakor találták meg a pénzt.

A dán vöröskereszt szóvivője, Julie Lorenzen csütörtökön megerősítette a hírt. Elmondása szerint a pénzt a rendőrség egy időre lefoglalta, hogy kiderítsék, nem áll-e a háttérben valamilyen bűntény. Jelenleg azonban „a legkisebb jel sem utal erre”. Miután visszakapják, a szervezet katasztrófa sújtotta területek megsegítésére fordítja az összeget. „A szomáliai éhínséget tekintve az ajándék mintha csak az égből érkezett volna” – mondta el Lorenzen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.