New York: örülnek a brókerek

Emelkedő indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a főbb amerikai értékpapírpiacokon. A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalékos, az S&P-500 index 0,34 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,17 százalékos emelkedést mutatott.

MNO
2011. 07. 21. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön pozitív piaci fordulatot hozott a görög mentőcsomag főbb elemeinek nyilvánosságra hozatala, bár az amerikai befektetői hangulatot kissé beárnyékolta az első alkalommal munkanélküli-segélyért folyamodók számának múlt heti emelkedése. A befektetői figyelem leginkább a fejlett technológiai részvényekre irányul majd, miután az Intel visszafogta személyi számítógép processzor üzletágának 2011-es eredménytervét. Szerdán, egy nappal az után, hogy a DJIA-30 index idei legnagyobb egy napon belüli nyereségét érte el, az amerikai tőzsdeindexek mérsékelt veszteséggel fejezték be a kereskedést.

A kedvező vállalati eredmények által felszított befektetői hangulatot a használtlakás-értékesítések vártnál nagyobb mértékű, hét hónapja legalacsonyabb értékre esése, valamint az amerikai államadósság-limitről folyó alkudozás elhúzódása hűtötte le. A DJIA-30 index 0,12 százalékkal, 12 571,91 pontra, az S&P-500 index 0,07 százalékkal, 1325,84 pontra, a Nasdaq Composite index 0,43 százalékkal, 2814,23 pontra gyengült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.