Női foci-vb: Brazília–USA rangadó lesz a legjobb nyolc között

<p>Ma délután és este lejátszották az utolsó csoportmérkőzéseket a Németországban zajló női labdarúgó-világbajnokságon, innentől következik az egyenes kieséses szakasz. A C csoport rangadóját Svédország nyerte 2-1-re az Egyesült Államok ellen, míg a D jelű kvartettben Brazília végzett az élen, miután 3-0-ra legyőzte Egyenlítői-Guineát.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 06. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

C csoport

Két női futballnagyhatalom, Svédország és az Egyesült Államok találkozott szerda este Wolfsburgban, hogy eldöntsék, melyikük végez a kvartett élén, így egy ágra kerül majd a házigazdával. Nos, a svédek jól kezdték a találkozót, az első félidőben kétgólos előnyt szorgoskodtak össze, s bár az USA Team szépíteni tudott, egyenlíteni már nem, így a skandináv együttes megnyerte az összecsapást. A háromkoronások Dahlkvist büntetőjéből szereztek vezetést a 16. percben, majd Fischer szabadrúgása pattant meg az előző szituációnál vétkesnek bizonyuló Le Peilbeten, így a labda a jobb felső sarokba vágódott. A tengerentúliak hasonlóan szerencsés góllal szépítettek, egy szöglet után ugyanis Wambach vállára pattant a labda, onnan pedig védhetetlenül a felső sarokba. Ám hiába pörgött fel a végére az amerikai csapat, a vereséget már nem kerülhette el.

A nap másik C csoportos találkozóján Észak-Korea gól nélküli döntetlent ért el Kolumbia ellen. A két gárda így rúgott gól nélkül fejezte be a tornát.

Eredmények:
Svédország–Egyesült Államok 2-1 (Dahlkvist – 11-esből, Fischer, ill. Wambach)
Észak-Korea–Kolumbia 0-0

A csoport végeredménye:
1. Svédország 9 pont
2. Egyesült Államok 6
3. Észak-Korea 1
4. Kolumbia 1


D csoport

Brazília ismét remekül futballozott, így Egyenlítői-Guineának szinte esélye sem volt a pontszerzésre. A gólok sorát Erika nyitotta meg a második félidő elején, amikor egy esernyőcsel után kapásból bombázott a kapu jobb oldalába. Majd Cristiane következett: a támadó az 54. percben egy bal oldali beadást pörgetett a hálóba, majd a ráadásban biztos lábbal értékesítette a Marta buktatásáért megítélt büntetőt. Szambaország hölgyei is csoportelsők lett.

A második helyre végül Ausztrália futott be, kiejtve ezzel Norvégiát. Pedig még az északiak vezettek Thorsnes szerencsés találatával. Az ausztrálok azonban Simon duplájával fordítottak, így Svédországgal találkoznak majd a negyeddöntőben.

Eredmények:
Egyenlítői-Guinea–Brazília 0-3 (Cristiane 2, egyet 11-esből, Erika)
Ausztrália–Norvégia 2-1 (Simon 2, ill. Thorsnes)

A csoport végeredménye:
1. Brazília 9 pont
2. Ausztrália 6
3. Norvégia 3
4. Egyenlítői-Guinea 0


A negyeddöntők párosítása:

Július 9. (szombat): Anglia–Franciaország, Németország–Japán
Július 10. (vasárnap): Svédország–Ausztrália, Brazília–Egyesült Államok

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.