Női foci-vb: Marta ismét csúcsformában futballozott

<p>A D csoport rangadójára került ma sor a női labdarúgó-világbajnokságon. Wolfsburgban Brazília és Norvégia csap össze, s a dél-amerikaiak Marta vezetésével 3-0-ra győztek, míg Bochumban Ausztrália egy durva belemenésektől és bírói bakitól sem mentes találkozón 3-2-re nyert Egyenlítői-Guinea ellen.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 03. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrálok bár jól játszottak a brazilok ellen, végül pont nélkül maradtak, így Egyenlítő-Guineával szemben kellett visszaszereznie az ott eltékozolt pontokat. Jól is kezdtek az auszik, hiszen Khamis góljával már a 7. percben vezettek. Utána azonban a mérkőzést vezető Gaál Gyöngyi egy olyan szituációban ítélt továbbot, amelyre minden stadionban és tévé előtt ülő néző felkaphatta a fejét: az egyik afrikai játékos ugyanis két kézzel (!) megfogta a kapufáról kipattanó labdát, majd leejtette a földre, s míg az ausztrálok hevesen s jogosan reklamáltak tizenegyesért, addig az afrikai kapus kirúgta a labdát a mezőnybe, s folytatódott a játék. Óriási játékvezetői tévedés volt! A ledöbbent ausztrálok ellen aztán szépen lassan feljöttek a guineaiak, s Anonman találatával egyenlítettek is a 21. percben. Ez volt Egyenlítői-Guinea első gólja a női labdarúgó-világbajnokságok történetében. A második játékrész elején aztán kétszer is megvillant a sárga-zöld mezes ausztrál gárda, előbb Van Egmond bombázott a hálóba egy jobb oldali beadást, majd De Vanna használt ki egy ziccert, így elhúztak az óceániaiak. Egy újabb védelmi hibát kihasználva azonban szépített Anonman, ám az afrikai csapatnak már nem maradt elég ideje az egyenlítéshez.

A brazilok is három gólt lőttek, s meg is nyerték a norvégok elleni csoportrangadót. Az első gólt a feltűnően agresszív Marta szerezte, aki előbb letaglózott egy norvég védőt, majd két gyönyörű cselt bemutatva elfektetett egy másikat is, végül a bal alsó sarokba lőtt. Kávéország lányai a második félidő elején teljesen szétzilálták az órási hibákat vétő európai védelmet: Marta szép cselsorozat végén kihagyhatatlan helyzetbe hozta Rosanát, majd önmaga is gólra váltott egy lehetőséget. Ezzel tulajdonképpen vége is volt a mérkőzés érdemi részének, hiszen hiába erőlködtek a norvégok, a brazilok sokkal fürgébbek és mindenre elszántak voltak, s önfeláldozóan védekeztek. Maradt tehát a háromgólos brazil győzelem.

Eredmények:
Ausztrália–Egyenlítői-Guinea 3-2 (Khamis, Van Egmond, De Vanna, ill. Anonman 2)
Brazília–Norvégia 3-0 (Marta 2, Rosana)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.