Női foci-vb: Németország és Anglia is csoportelső + Képek

<p>A női labdarúgó-világbajnokság A és B csoportjában is ki-ki mérkőzésen dőlt el a csoportelsőség: Anglia 2-0-ra legyőzte Japánt, míg Németország 4-2-re Franciaországot, így a nyertes felek elkerülték egymást a negyeddöntőben. A másik két találkozón Új-Zéland a ráadás pillanataiban mentett pontot Mexikó ellen, Nigéria pedig a hajrában lőtte a győztes gólt Kanada ellen.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 06. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoport

Rangadón döntött a csoport első helyének sorsáról a házigazda német és a francia válogatott Mönchengladbachban. A mérkőzés 25. percében Peter előreívelt labdáját Garefrekes fejelte a jobb felső sarokba, ezzel vezettek a hazaiak. Hét perccel később ismét a Potsdam balhátvédje adott középre, most a Prinz helyére a kezdőcsapatba került Grings érkezett, s védhetetlenül fejelt Sapowicz kapujába. A franciák csak a szünet után tudtak válaszolni, Soubeyrand szöglete után Delie csúsztatott a hosszú sarokba. A 65. percben aztán a franciák kapusa gólhelyzetben buktatta Bajramajt, amiért piros lapot kapott, a németek pedig rúghattak egy büntetőt is. Gringsszel szemben immáron Deville állt, de ő sem tudta hárítani a támadó lövését. A biztos előny tudatában kissé kiengedett a házigazda, így Georges fejesével ismét feljöttek a gallok, ám amikor a 88. percben Peter harmadszor is kiválóan kanyarította középre a labdát, s az végül Mbabihoz került, s a részben (anyja révén) francia származású támadó a jobb alsóba lőtt, minden eldőlt.

A csoport másik találkozóján Nigéria Nkwocha góljával 1-0-ra legyőzte Kanadát, így végül a harmadik helyen végzett.

Eredmények:
Franciaország–Németország 2-4 (Delie, Georges, ill. Grings 2, egyet 11-esből, Garefrekes, Mbabi)
Kanada–Nigéria 0-1 (Nkwocha)

A csoport végeredménye:
1. Németország 9 pont
2. Franciaország 6
3. Nigéria 3
4. Kanada 0


B csoport

Előzetesen Japán tűnt esélyesebbnek az Anglia elleni találkozó előtt, hiszen az ázsiai csapat eddig magabiztosan haladt a világbajnokságon, ám Hope Powell tanítványai alaposan meglepték őket. Az eddigi találkozókon gyengén futballozó E. White zseniális emelésével vezettek a szigetországiak az első játékrész után, hogy aztán a másodikban Yankey találatával bebiztosítsák győzelmüket. Ezzel a három ponttal Anglia megelőzte Japánt, így elkerülte a német együttest.

Hihetetlen izgalmak után ért véget a Új-Zéland–Mexikó összecsapás, miután a közép-amerikaiak az első félidőben Mayor és Domínguez révén kétgólos előnybe került, s a 89. minutumban is így álltak a csapatok. Új-Zéland azonban a végére feltámadt, s Smith fejesével előbb szépített, majd a 94. percben Wilkinson góljával döntetlenre mentette a találkozót.

Eredmények:
Anglia–Japán 2-0 (E. White, Yankey)
Új-Zéland–Mexikó 2-2 (Smith, Wilkinson, ill. Mayor, Domínguez)

A csoport végeredménye:
1. Anglia 7 pont
2. Japán 6
3. Mexikó 2
4. Új-Zéland 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.