Női foci-vb: Svédország és az Egyesült Államok is negyeddöntős

<p>Még csak a második csoportmérkőzéseket játszották le a csapatok a németországi női labdarúgó-világbajnokságon, de öt biztos továbbjutó már van: a házigazda mellett Franciaország, Japán, Svédország és az Egyesült Államok is ott lesz az egyenes kieséses szakaszban. Utóbbi kettő ma délután vívta ki a negyeddöntős szereplést, miután Svédország 1-0-ra legyőzte Észak-Koreát, az Egyesült Államok pedig 3-0-ra verte Kolumbiát.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 02. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támadásban szinte semmit sem mutatott az észak-koreai válogatott a svédek elleni augsburgi találkozón, így esélye sem volt a győzelemre. Ezzel szemben az európaiak taktikusan, türelmesen futballoztak, s bár kihagytak egy zsáknyi helyzetet, a második félidő közepén szerzett Dahlkvist-góllal végül megnyerték a mérkőzést. A továbbjutást ezzel kivívta Svédország, ám igencsak kérdéses, ha továbbra is ilyen gyatrán használják ki gólhelyzeteiket, miként fognak szerepelni az egyenes kieséses szakaszban.

Az Egyesült Államok a papírformának megfelelően simán legyőzte Kolumbiát, így a végső győzelemre is esélyes csapathoz méltóan továbbjutott a negyeddöntőbe. Az amerikaiak O’Reilly bombagóljával szereztek vezetést, a később megsérülő középpályás a tizenhatos jobb oldali csücskéről pókhálózta ki Sapulveda kapujának jobb felső sarkát. Óriási gólt volt
A második játékrész elején Rapinoe érkezett jókor egy bal oldali beadásra, s a léc alá bombázott. A mindössze öt perce pályán lévő középpályás gólörömként a zajmikrofonban énekelte Bruce Springsteen Born in USA című örökzöld slágerét. A feltűnően harcos észak-amerikai gárda hét perccel később újabb gólt ért el Lloyd révén, végleg eldöntve ezzel az összecsapást. A kolumbiaiak igencsak visszafogottan játszottak, s továbbra is várniuk kell első vb-pontjukra és góljukra.

Eredmények:
Észak-Korea–Svédország 0-1 (Dahlkvist)
Egyesült Államok–Kolumbia 3-0 (O’Reilly, Rapinoe, Llyod)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.