Nyertek a lányok

A magyar női vízilabda-válogatott négy góllal nyert a spanyolok legjobbbjaival szemben a sanghaji vizes világbajnokság hétfői versenynapján, a 9-12. helyért rendezett összecsapáson.

MNO
2011. 07. 25. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztráloktól elszenvedett szombati vereség után a hétfői meccsnek az volt a tétje, hogy a kilencedik vagy a 11. pozícióért folytathatja tovább Merész András együttese a kínai vb-n. Az alsóházi randevú korábban beillett volna komolyabb Európa-bajnoki tétmeccsnek is – jelesül 2010-ben éppen ez a két gárda vívott meg Belgrádban az Eb 5. helyéért, s akkor a magyar gárda győzött –, Sanghajban azonban két, ezúttal alulteljesítő válogatott szállt vízbe egymás ellen.

A vezetést a nyitónegyed legelején a spanyolok szerezték meg, de aztán egykettőre fordított a magyar csapat 2–1-re. A folytatásban is potyogtak a gólok, nyolc is esett az első szünetig, magyar szempontból 5–3-as megoszlásban. A második nyolc perc Drávucz Rita nagy pillanataival indult: a csapatkapitány másodszor, majd harmadszor is betalált pompás lövésekkel, s 7–3-ra elhúzott a magyar együttes. Bár az ibériaiak 7–5-re, később 8–6-ra is felzárkóztak, a nagyszünetre 10–6-os magyar vezetésnél vonulhattak el a csapatok. A spanyolok előtt 10–7-nél még egyszer megcsillant a remény, hogy szorosabbá tehetik a mérkőzést, de elébb Keszthelyi Rita (12–7), majd az összesen ötször is eredményes Bujka Barbara duplájának köszönhetően meglépett, és tetemesre növelte a különbséget a Merész-csapat (14–9). A zárónegyedben – mivel gyakorlatilag már eldőlt a meccs – izgalommentes, és kevésbé fegyelmezett játék zajlott a vízben, a vége pedig nagyon sima 17–13-as diadal lett.

„A két, hasonlóképpen fiatal csapat közül az egyik biztos, hogy ott lesz a londoni olimpián, bízom benne, hogy a miénk lesz az” – összegzett Merész András szövetségi kapitány. Győzelme nyomán a magyar válogatott az új-zélandiakat 11–10-re verő kubai nemzeti csapattal száll medencébe a 9. helyért.

Eredmény, a 9-12. helyért:

Magyarország–Spanyolország 17–13 (5–3, 5–3, 4–3, 3–4)
A magyar góldobók: Bujka 5, Keszthelyi 4, Drávucz 3, Szücs 2, Czigány, Takács, Antal 1-1

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.