Nyolc segélymunkás tűnt el

Eltűnt egy amerikai segélyszervezet nyolc pakisztáni munkatársa Pakisztán délnyugati részén; tartani lehet attól, hogy a segélymunkásokat elrabolták – közölte kedden egy pakisztáni tisztségviselő.

MNO
2011. 07. 19. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az American Refugee Committe (ARC) alkalmazottai hétfő este egy afgán menekültek által lakott táborból indultak el az onnan 50 kilométerre fekvő Kvetta városába, de nem érkeztek meg. Tartani lehet tőle, hogy emberrablás áldozatai lettek – mondta egy helyi tisztségviselő. A hatóságok már keresik őket.

Az ARC kilenc éve oszt segélyt a Kvetta környéki menekülttáborokban. A térségben törvényen kívüliek két csoportja is működik, radikális iszlamisták és a beludzs kisebbség autonómiájáért harcoló felkelők.

A hónap elején egy svájci férfit és egy nőt hurcoltak magukkal fegyveresek Beludzsisztánban; még nem bukkantak a két nyugati nyomára. Két éve az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egy amerikai munkatársát rabolták el Kvettában; a férfi két hónap után épségben kiszabadult.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.