Olcsóbb, mint egy Rolls Royce és még repülhetünk is vele + Videó

Jóval olcsóbb a Terrafugia nevű repülő autó, mint a Rolls Royce cég Phantomja – amely csupán „egyéltű”.

MNO
2011. 07. 18. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terrafugia ára – a The Daily Telegraph című brit lap értesülései szerint – 150 ezer font (45 millió forint), míg egy Phantom 70 millióba is belekerül. A Terrafugia földi és légi jármű üzemanyagfogyasztása közúton 10 liter, míg levegőben óránként valamivel 20 alatt van. Szárnyainak fesztávolsága 9 méter, földi csúcssebessége 110 kilométer óránként, levegőben 200. Sofőrjének rendelkeznie kell autóvezetői engedéllyel és pilótajogosítvánnyal egyaránt.



A brit polgári légiközlekedési hatóság szóvivője szerint a kétéltű jármű inkább csak az Egyesült Államokban válhat majd be, ahol még a legkisebb településeknek is van saját repülőterük.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.