Orbán: Megvédjük az embereket és Magyarországot + Videó + Képriport

Orbán Viktor szerint a Fidesz és a kormány minden helyzetben, bárkivel szemben kiállt és kiáll Magyarország, az itt élők mellett. A Fidesz újraválasztott elnöke, a miniszterelnök kijelentette, nem fogják hagyni, hogy Magyarország visszasodródjon a „görög útra”.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794774"><strong>• Pokorni a legfontosabb belső parancsról szólt</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/794772"><strong>• Elhárult a gazdasági összeomlás veszélye</strong></a><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/794759">• A szocialisták „viszik a politikai show-t”</a></strong>

MNO
2011. 07. 03. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz XXIV., vasárnap a budapesti Millenáris Parkban tartott tisztújító kongresszusán Orbán Viktor a leadott 1472 szavazatból 1468 voksot kapott. A küldöttek újraválasztották a párt négy alelnökét is: a leadott 1478 szavazatból Varga Mihály 1462, Kósa Lajos 1458, Pelczné Gáll Ildikó 1384, Pokorni Zoltán pedig 1318 voksot kapott.

Orbán Viktor újraválasztása után azt mondta: a Fidesz megtanulta, hogy nem ideológiákért, hanem Magyarországért kell küzdenie, így kiállt az országért „a nemzetközi és a hazai baloldallal szemben”. „A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak kormányon, ha nincsenek, demokrácia sem lehet” – fogalmazott, hozzáfűzve: a kormány kiállt az országért, amikor nemtelen támadások érték, és világossá tette: nem tűr beleszólást, kioktatást senkitől.

A magyar EU-elnökséget értékelve úgy fogalmazott: elvégezték a munkát, visszaverték a támadásokat, „az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést”. A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával kézzelfogható példát mutatott Európának – tette hozzá. „Kiálltunk az emberekért, amikor bank- és válságadót vezettünk be a korábban megszokott és a külföld által követelt megszorítások helyett. Kiálltunk, amikor csendben és békében elköszöntünk az IMF-től” – jelentette ki a miniszterelnök.

Az emberek melletti kiállásként értékelte azt is, hogy közölték a rendvédelmi dolgozókkal: senki, így ők sem követelhetnek maguknak indokolatlan előnyöket, kiváltságokat az adófizetők vagy a nyugdíjasok pénzén. Kiemelte, a kormány kiállt az arányos, munka- és családbarát adórendszer mellett, „mert azé az országé a jövő, amely képes úgy támogatni a munkát, hogy közben nem bünteti a sikert”.

Magyarországon is legyen következménye a szavaknak és a tetteknek

„Kiálltunk és továbbra is kiállunk azért, hogy Magyarországon is legyen következménye a szavaknak és a tetteknek, ezért ragaszkodunk az elszámoltatáshoz” – mondta. Kitért arra, a Fidesz tíz éve tartott utoljára kongresszust kormánypártként, azóta minden küzdelem erősebbé tette. Mint mondta, létrejötte óta a Fideszt sokan próbálták eltántorítani, rábeszélni, hogy ne azt képviselje, amit, hogy hagyja a pokolba az igazságot, legyen pragmatikus, álljon be a sorba. „Hol gumibottal, hol fenyegetéssel, hol gumilövedékkel vagy éppen külföldre kiszervezett támadásokkal, lejáratókampánnyal. De nem hagytuk magunkat, minden küzdelmünket végigvittük, minden harcunkat megharcoltuk” – fejtette ki.

Beszélt arról is, a Fidesz mondta ki, hogy a szovjet katonák menjenek haza, és a párt a diktatúra alatt is kiállt a szabadságért és a demokráciáért. „Felvettük a kesztyűt a hazugságok ellen, és kimondtuk az igazságot akkor is, amikor ezzel választást lehetett veszíteni” – mondta Orbán Viktor.

Alapjaiban rengett meg a világ

Az elmúlt évtizedet úgy értékelte, alapjaiban rengett meg a világ, a civilizációnk arra kényszerült, hogy józanodjon ki hamis illúzióiból, utópiáiból, ám a „földmozgásoknak” még nincs vége, az emberiség történetének egy teljesen új, ismeretlen fejezete kezdődik. „Nyugaton a helyzet bizonytalan; új világrend van alakulóban – jelentette ki, hozzáfűzve, hogy Magyarország ezt mindenkinél korábban felismerve leváltotta a régi világot, amely mindenütt kudarcot vallott. „Nem pusztán egy kormányt váltottunk le 2010-ben, hanem egy világot, azt a magyar világot, ami csődöt mondott” – közölte. Ehhez – mint fogalmazott – hajtűkanyart kellett végrehajtani, hogy Görögország útjáról letérjünk.

Szavai szerint készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, hogy megvívjanak a múlt hibáival és azokkal, akik ma is védelmezik e hibákat. Vannak, akik vissza akarják fordítani Magyarországot; vannak, akik jól jártak, miközben Magyarország szenvedett, miközben milliók veszítették el munkájuk gyümölcsét; vannak, akik degeszre keresték magukat azon, hogy az országot a feje búbjáig eladósították – sorolta, hozzátéve, hogy vannak, akik a jövő útjáról a „görög útra” akarják terelni Magyarországot, arra az útra, amely kényszerprivatizációhoz, az ország vagyonának eladásához, radikális bércsökkentéshez, százezrek elbocsátásához, adóemeléshez, új adók kivetéséhez és elszegényedéshez vezet. A Fidesz azonban végig fog menni a jövő útján, akár tetszik ez a múlt embereinek itthon és külföldön, akár nem, és nem fogja hagyni, hogy Magyarország visszasodródjon a „görög útra” – jelentette ki Orbán Viktor.

Erős szövetségek

A külpolitikáról szólva azt mondta, Magyarország sikeresen benevezett a szövetségkötések versenyébe. Kifejtette, az Egyesült Államokkal egy erős szövetséget mélyítettek tovább, amelynek alapja a szabadság iránti szenvedélyes elkötelezettség; Európában erősebb az ország pozíciója, mint valaha volt, és a legerősebb arab államtól is megérkezett a meghívás, hogy „rendezzük azt, amit az elmúlt nyolc év arabellenes politikája Magyarországon elrontott”.

Kínával a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni küzdelem adja a szövetség alapját. „Aki Kínával nyugati értékek alapján akar együttműködni, az olyan elvarázsolt, hogy biztosan már elsőre felveszik az LMP-be” – fogalmazott.

Le fogjuk győzni az adósságot

A kormány le fogja győzni az adósságot, és ennek érdekében visszahív a munka világába mindenkit, aki munkaképes, és segély helyett munkát fog adni nekik. A pártelnök-miniszterelnök szerint amíg adósok vagyunk, másoknak dolgozunk, mások keresnek a munkánkkal. Ezért – folytatta – le kell győzni az adósságot, és meg kell szüntetni mindazt, ami az ország eladósodásához vezetett.

Kifejtette: kormánya felszámolja a kiváltságokat, az indokolatlan előnyöket, és megteremti az érdem szerinti boldogulás feltételeit. Ehhez kérte a küldöttek a támogatását, és hangsúlyozta: továbbra is az emberek megkérdezésével fognak kormányozni.

Orbán Viktor beszélt arról is: a Fideszben a kereszténydemokraták, nemzeti fórumosok és kisgazdák mellett ott vannak a munkástagozat tagjai, szakmunkások és segédmunkások, „azok, akiket a baloldal rég lerúgott magáról, akiket már rég nem akar egyesíteni, és végképp nem akar győzelemre vezetni”.

A cigány gyerekek iskolába fognak járni, a felnőttek dolgozni fognak

„Legyetek büszkék arra, hogy a kétkezi munkából élők, a korán kelők, a munkások pártja is vagyunk” – fogalmazott. Kiemelte, hogy a nyugdíjasok képviselete mellett „csak a Fidesz számára tűrhetetlen az a történelmi tény, hogy a kommunizmus alatt meg lehetett találni a módját, hogy a cigányok tömegesen dolgozzanak, a magyar demokrácia pedig nem képes erre”. „Igen, kedves Flóri, együtt meg fogjuk csinálni: a cigány gyerekek iskolába fognak járni, a felnőttek dolgozni fognak, és be fogják tartani a törvényt” – mondta Farkas Flóriánhoz, az Országos Roma Önkormányzat elnökéhez is intézett szavait.

Hosszú évek hibáit kell kijavítania

Orbán Viktor a beszédét azzal fejezte be: hosszú évek hibáit kell kijavítania a kormányoldalnak, s az eredményekből ma még csak „különálló mozaikkockákat lehet látni”. „De ha végigcsináljuk, egyszer csak elkezd összeállni a kép, és a végén az fog kikerekedni belőle, amire mindig is vágytunk: egy olyan erős és büszke ország, ahol minden ember megtalálja az otthonát és boldogulását, ahol képesek jó életet teremteni maguknak a magyarok. Azt soha nem mondtam, most sem mondom, hogy könnyű lesz, néhány nap alatt célba érünk, de azt igenis mondom, hogy sikerülni fog” – zárta szavait a pártelnök-miniszterelnök.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.