Óriási razziát tartottak

Egy embert előállítottak, 14 ellen eljárást indítottak, 35-öt pedig megbüntettek; két üzlet működési engedélyét bevonták a razziát tartó hatóságok a nyíregyházi iparcikkpiacon – közölte a rendőrség pénteken.

MNO
2011. 07. 01. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régió legnagyobb, úgynevezett KGST-piacán és környékén a rendőrök, az ÁNTSZ, a munkavédelmi szervezet, az állat-egészségügyi igazgatóság, a fogyasztóvédelmi felügyelőség, az önkormányzati kereskedelmi hatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai romániai határrendészekkel megerősítve szerdán, illetve csütörtök éjjel tartottak nagyszabású ellenőrzési akciót – mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Tájékoztatása szerint a razziában részt vevő 156 ellenőr munkáját kábítószer- és cigarettakereső kutyák, valamint hőkamerák is segítették. Az akcióban 407 embert igazoltattak, közülük egy román állampolgárt szabálysértésért előállítottak. További 14 ember ellen szabálysértési és közigazgatási eljárást indítottak, míg 35 embert megbüntettek, s a helyszíni bírság összege meghaladta a 427 ezer forintot.

Az érintetteket főként áru hamis megjelöléséért, jövedéki és közlekedési szabálysértésért, valamint nyugtaadási kötelezettség elmulasztásáért vonták felelősségre. Az ellenőrzött panziók és üzletek közül kettőnek vonták be a működési engedélyét különböző szabálysértésekért, míg 14 esetben felszólították a tulajdonosokat a hiányosságok azonnali megszüntetésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.