Örökre eltiltották, bizonyítékokat akar

Nyílt levélben követeli az ellene szóló bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát a katari Mohamed Bin Hammam, akit szombaton örökös eltiltással büntetett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai bizottsága, miután bűnösnek találta vesztegetés vádjában.

MNO
2011. 07. 25. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy vélem, semmi nem bizonyította, hogy egyes tagoknak pénzt adtam volna a szavazatukért – írta honlapján a sportvezető, az ázsiai sportági szövetség volt elnöke. – Soha nem tettem ilyet, és mindent el fogok követni azért, hogy visszaszerezzem a jó hírnevemet.”

A FIFA szerint az elnökjelölt Bin Hammam a szervezet májusi, tisztújító közgyűlése előtt voksokat próbált vásárolni győzelme érdekében. Később visszalépett és Joseph Blattert újraválasztották. A 62 éves katari sportdiplomata jelezte: fellebbez az eltiltás ellen, s ha kell, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.