Oroszországba mennek a magyar sajtok

Orosz piacokon kívánja a magyar sajtokat népszerűsíteni és értékesíteni a kizárólagos magyar magántulajdonban lévő Sajt-Kalmár Kft. – az oroszországi lehetőségekről magyar–orosz üzletember-találkozón tájékozódtak szakemberek hétfőn Nádudvaron.

MNO
2011. 07. 04. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spisák Tamás, a cég ügyvezetője elmondta: a tervezett orosz export további húsz embernek biztosítana munkát a jelenleg 63 saját alkalmazottal működő és 25 vállalkozóval kapcsolatban álló cégnél. Árbevételük tavaly 4,1 milliárd forint volt, amit idén ötmilliárdra terveznek növelni, s ennek eléréséhez 2011-ben mintegy tízmillió liter tejből készítenek a Hortobágy termékcsaládhoz tartozó sajtot – tette hozzá.

Spisák Tamás elmondta azt is, hogy a sajóládi központú, Nádudvaron telephellyel rendelkező vállalkozás tavaly 70 millió forint eredményt ért el, idei eredménytervük megközelíti a százmillió forintot. A tehéntejből és magyar racka juh tejéből előállított Hortobágy sajtcsalád 90 százalékát itthon, magyar kereskedelmi láncokon keresztül értékesítik, 10 százalékot pedig Szlovákiába és Romániába szállítanak – ismertette a cégvezető. A hungarikumoknak számító termékeik exportját mindkét országba növelni szeretnék, s mielőbb meg kívánnak jelenni az orosz piacokon – fűzte hozzá.

A hétfői nádudvari találkozón – amelyen az Orosz Föderáció magyarországi kereskedelmi képviseletének, az orosz kereskedelmi és iparkamarának, a FÁK Üzleti Klubnak és a hajdú-bihari önkormányzatnak a képviselői is részt vettek – elmondták: 2-3 hónap múlva Oroszországban a leendő potenciális partnerekkel folytatják a megbeszéléseket, s várhatóan regionális keretszerződéseket is aláírnak a magyar sajtok exportjáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.