Összegyűltek, tapsoltak, majd elvitték őket

Mintegy félszáz ellenzéki tüntetőt állítottak elő a fehérorosz rendfenntartó erők szerdán Minszkben egy "csendes tiltakozó megmozduláson", amelyet – a korábbiakhoz hasonlóan – ezúttal is internetes közösségi hálózatokon szerveztek.

MNO
2011. 07. 20. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzék arra hívta fel a lakosságot, hogy gyűljön össze Minszk főterén és egyszerre tapsolva – de jelszavakat nem skandálva – adjon hangot az Aljakszandr Lukasenka elnök politikájával szembeni elégedetlenségének. Lukasenka immár közel tizenhét éve hatalmon van, s tavaly decemberi vitatott újraválasztása óta fokozta az ellenzéki hangok elfojtását.

Az Oktyabrszkaja (Október) térre vezető utakat nagy számú rendőr zárta le, a néhány száz tüntető nem is jutott be a térre. Emiatt a közelben gyűltek össze és tapsolni kezdtek. A rendfenntartók mintegy ötven embert előállítottak, köztük fotósokat és az Ifjúsági Front nevű ellenzéki szervezet egyik vezetőjét. A korábbi hasonló megmozdulások is több tucat tüntető előállításával végződtek, rendszerint elzárással büntették őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.