Pánikot okozott a vulkánkitörés + Képek

Kitört a Lokon vulkán az indonéziai Celebesz-szigetek (Sulawesi-szigetek) északi részén, helyi idő szerint péntekre virradóra, forró lávát lövellve és füstoszlopot eregetve több kilométer magasba.

MNO
2011. 07. 15. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lokon-hegy tűzhányója legutóbb csaknem húsz éve, 1991 októberében lépett működésbe, akkor 11 ezer embert kellett kitelepíteni a körzetből. Az újabb vulkánkitörés pánikot okozott a közeli falvak lakosságának körében, áldozatokról ugyanakkor nem érkeztek jelentések.



A vulkán termékeny hegyoldalában élők közül most csaknem ötszáz embert telepítenek ki, evakuálásukban a katonaság és a rendőrség segédkezik. A Lokon egyike Indonézia 129 működő vulkánjának.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.