Pap előtt is igent mondott a hercegi pár + Képek

Egy nappal a polgári esküvő után II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock egykori dél-afrikai úszóbajnok szombaton katolikus szertartás keretében is örök hűséget fogadott egymásnak. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794564"><strong>• Albert herceg igent mondott + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 02. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hercegi pár mintegy 800 illusztris vendég előtt mondta ki a boldogító igent a Grimaldi-palota díszudvarában tartott katolikus szertartáson. Az illusztris vendégek között számos európai uralkodó, államfő, topmodell, sportoló volt.



A VIP-vendégek soraiban foglalt helyet Karl Lagerfeld, Giorgio Armani divattervezők, Roger Moore brit színész, Naomi Campbell brit topmodell és Bernadette Chirac volt francia first lady. A protokollnak megfelelően utolsóként érkezett Nicolas Sarkozy francia elnök, akivel Albert herceg igen jó kapcsolatokat ápol.



Részt vett az esküvőn Schmitt Pál köztársasági elnök és felesége, Schmittné Makray Katalin is. A menyasszony apja oldalán érkezett a szertartásra Armani uszályos ruhakölteményében hét monacói népviseletbe öltözött nyoszolyólány kíséretében. A herceg az egyetlen monacói fegyveres testület, a csendőrség fehér nyári egyenruháját viselte.



A szertartást Bernard Barsi monacói érsek celebrálta. A szertartás francia nyelven folyt, a menyasszony is francia nyelven mondta ki az igent. A gyűrűváltás után Pumeza Matshikiza dél-afrikai szopránénekesnő hagyományos dél-afrikai dalokat adott elő. Renée Fleming világhírű amerikai szopránénekesnő Mozart egyik művét énekelte a szertartáson.



Fotók: Reuters

Az 53 éves Albert és a 33 éves Charlene Wittstock pénteken kötött polgári házasságot egymással a monacói hercegi palota tróntermében, és ezzel Charlene Monaco hercegnője lett. Az esküvői szertartást díszvacsora követi, amelynek menüjét a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse állította össze, majd nagyszabású tűzijáték zárja az ünnepséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.