Példaértékű beruházást valósított meg Kaposvár önkormányzata

A vidékfejlesztési miniszter szerint példaértékű, mások számára is követendő a kaposvári önkormányzat önerőből megvalósított beruházása, a helyi és környékbeli kistermelőknek értékesítési lehetőséget teremtő piac megépítése.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795044" target="_blank"><strong>• Dinnyeszezon: azonnali vizsgálatot rendelt el Fazekas Sándor</strong></a>

MNO
2011. 07. 05. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor a csaknem egymilliárd forintból, mintegy 1600 négyzetméternyi területű – az árusoknak és vevőknek egyaránt kényelmes, korszerű körülményeket biztosító – piac keddi ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: fontos, hogy a helyben megtermelt árut helyi piacon értékesíthessék a termelők.

A hazai áruk forgalmazására épült európai színvonalú vásárcsarnok a vidék megújhodásának jelképe – fogalmazott a szakminiszter, hangsúlyozva: a vidék a város számára hátországot jelent, csak együtt lehetnek erősek, csak együtt tudnak boldogulni. „El kell érnünk, hogy mindenütt legyen helyben termelt áru, és minden településen szükség van helyi piacra” – szögezte le Fazekas Sándor.

Mint mondta, ezért is támogatja a kormány kiemelten a helyi élelmiszer-előállító, -feldolgozó és -értékesítő vállalkozásokat, a termelési szövetkezéseket. Hozzátette: a helyi feldolgozás, helyi értékesítés lehetőségének biztosításával megnyitották a magyar piacot a helyi termékek előtt. „Fontos, hogy éljenek a termelők ezzel a lehetőséggel” – hívta fel a figyelmet a szaktárca vezetője, a vásárlókat arra biztatva, hogy vásároljanak minél több magyar árut.

Hitet tettek a helyi élelmiszer mellett

Szita Károly (Fidesz) polgármester beszédében kiemelte: Kaposvár hitet tett az egészséges, a biztonságos helyi élelmiszerek mellett. Ezért is kapott itt külön helyet a kaposvári áruk boltja – tette hozzá. A polgármester felidézve a kaposvári piac történetét elmondta: a belvárosban 1964-ben épült nagypiac bővítésére és korszerűsítésére régóta vártak a város lakói. Felmerült, hogy máshol építenek egy újat, de miután kikérték a lakosság véleményét, úgy határoztak, hogy a meglévőt bővítik a kor igényeinek megfelelően – indokolta a döntést Szita Károly.

A régi piac melletti területen felépült, most átadott csarnokban több mint 30 üzlet, a szabadtéren kialakított fedett területen mintegy 200 árus kínálhatja portékáját, a 150 autónak helyet adó kétszintes mélygarázs építésével pedig megoldódott a vásárlóknak évek óta gondot jelentő parkolás is. A csaknem 1,4 milliárd forint értékű beruházás első üteme lezárult, folytatásaként a régi piac területe újul meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.