Példamutató II. Erzsébet

Példát mutat alattvalóinak a zöldenergia felhasználásából a brit uralkodó, aki legnagyobb kastélyának áramellátását – legalábbis részben – saját kis vízerőművének segítségével oldja meg.

MNO
2011. 07. 18. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mail beszámolója szerint a kidolgozott tervek alapján kis turbinákat telepítenek a Temzébe, és innen földalatti kábelek továbbítják az áramot az első számú királyi rezidenciához, a London nyugati határában emelkedő windsori kastélyhoz.

A 85 éves II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg – aki nemrég töltötte be 90. életévét – most már évek óta nem a londoni Buckingham-palotában, hanem Windsorban él, és hetente csak egy-két alkalommal keresik fel a fővárosi rezidenciát hivatalos ügyek intézése végett.

A Mail bennfentes udvari forrásai szerint a királynő már energiatakarékos villanykörtéket szereltetett fel a windsori kastély mindegyik helyiségében, de a Temzébe telepítendő saját áramtermelő turbinák még tovább csökkentik a királyi háztartás szén-dioxid-kibocsátását. A rendszer által termelt fölös energiát betáplálják az országos áramelosztó hálózatba, és az ebből eredő jövedelmeket a windsori kastély fenntartási költségeire fordítják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.