Pengővel fizetnek Nyírmeggyesen

Úgynevezett meggyesi pengővel fizethetnek az érdeklődök a különleges, meggyből készített ételekért és italokért a szombaton megrendezendő nyírmeggyesi meggyfesztiválon.

MNO
2011. 07. 01. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mátészalka mellett fekvő, 2500 lelkes szabolcsi község kulturális és gasztronómiai rendezvényén egy napon keresztül lehet fizetni a „gyümölcsvalutával”: minden pengő 100 forintot ér, az érdeklődők az átváltott fizetőeszközzel a felállított sátrakban vásárolhatják meg a meggyből készített ételeket és italokat – mondták a polgármesteri hivatalban pénteken.

A fesztivál délelőtt 10 órakor helyi iskolások és mazsorettek fellépésével nyílik meg, majd az ízek utcája és a vásározók standjai várják a közönséget. Ezután kezdődik a Meggy és ami belőle készíthető elnevezésű főző- és süteményverseny, amelyen a település védjegyének tekinthető gyümölcsből készítenek ételeket a részt vevő csapatok: a lekvár mellett biztosan az asztalokra kerülnek majd a különböző ízesítésű sütemények, pálinkák, meggyborok és befőttek, amelyek természetesen kóstolhatók és vásárolhatók lesznek a már említett pénznem segítségével.

A hivatalos megnyitó délben lesz, amelyet ebéd, majd a díszpolgári címek átadása és az Éden együttes koncertje követ. A verseny ideje alatt fellép a helyi néptáncegyüttes, több tánccsoport, valamint a Pátria és a Capuccino zenekar, később pedig a Kárpátaljai Állami Népi Együttes szórakoztatja a látogatókat. Az esti főprogram Soltész Rezső és L. L. Junior koncertje lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.