Perbe fogták a skorpiós férfit

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre annak a férfinak az ügyét, akinek kispesti lakásában korábban több tucat viperát és skorpiót találtak.

MNO
2011. 07. 18. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NNI hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint állampolgári bejelentés után indítottak nyomozást P. László budapesti lakos ellen természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt. A férfi Budapesten, a XIX. kerületben, egy kölcsönkapott tárolóhelyiségben több skorpiót és madárpókot tartott. A nyomozók ezek mellett még két homoki viperát is találtak, amelyeket külföldről hozott magával – írták.

A tulajdonos nem tudott bemutatni a hat császárskorpió jogszerű megszerzését igazoló dokumentumot, a két homoki viperára nem volt sem behozatali, sem tartási engedélye, és egyáltalán nem volt engedélye a veszélyes állatok tartására. Később a kispesti önkormányzat munkatársai is többtucatnyi skorpiót foglaltak le P. Lászlótól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.