Perbe fogták a vesztegetőt

Megkezdődött annak a nyíregyházi férfinak a büntetőpere hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, aki a gyanú szerint tavaly megpróbálta megvesztegetni az őt igazoltató rendőrjárőrt.

MNO
2011. 07. 04. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves N. Tivadart kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolja az ügyészség. Az ismertetett vádirat szerint a férfi tavaly április 17-én három barátjával az egyik nyíregyházi hotelben szórakozott és italozott, majd a hajnali órákban hazaindultak Ibrány felé. A vádlott tulajdonában lévő autót a férfi – egyébként ittas – barátja vezette, útközben azonban igazoltatta őket a rendőrjárőr. A sofőrrel szondát fújattak, s mivel az elszíneződött, a férfit vérvételre akarták előállítani. Az egyik járőr ezután N. Tivadart is kérdőre vonta a volán átengedése miatt, ő erre így reagált: „hanyagoljuk, mondd meg, mennyit fizessek”. A rendőr közölte, hogy feljelentést tesz ellene.

A férfi a bíróság előtt tagadta bűnösségét, állítása szerint vesztegetésre utaló kijelentést nem tett. Mind elmondta, már az igazoltatás elején sejtette, mivel akarják majd megvádolni. Vallomásában kitért arra is, hogy a rendőr kiabált vele, amikor nem válaszolt semmit arra a kérdésre, hogy hol és mennyit ittak a barátaival. Közlése szerint a rendőr megfenyegette, hogy „megfekteti”, valamint „felnyomja” őt vesztegetésért.

N. Tivadar a bíróság előtt elismerte, hogy az éjszaka folyamán ivott két sört, vezetni azonban nem akart, inkább átengedte a volánt annak, akit a barátai közül legjózanabbnak vélt. A férfi vallomásában sérelmezte a rendőri intézkedést, mivel szerinte az nem volt szakszerű. A per tanúk meghallgatásával folytatódik a megyei bíróságon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.