Pilhál György: A szokásjogról

MNO
2011. 07. 20. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pilhál György: „A kormányok nem szoktak bíróság elé állni azért, mert gazdaságpolitikájuk utóbb helytelennek bizonyul.” Ízlelgessük az alapvetést, annak is ezt a két szavát: „nem szoktak”. Hűha! Mit „szoktak” csinálni a gátlástalan, adathamisító, hazardírozó és cinikus kormánnyal másutt? Megjutalmazzák? Pajzsra emelik? Mivel számolhat máshol egy olyan kókler és harácsoló brigád, amely országlásakor még öblös hangerővel felelősségről papolt? Futni hagyják őket? Vagy a lóvá tett ország csak nyel egy nagyot, az emberek pedig megrántják a vállukat, és mennek tovább? Miért nem mindjárt azt nyilatkozza a ritmusából kizökkent ideológus: Na és?

(Magyar Nemzet, 2011. július 20.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.